SANOAT KORXONALARIDA ISH HAQI VA MEHNAT UNUMDORLIGI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida mehnatga haq to‘lash tizimining tashkil etilishi hamda ish haqi va mehnat unumdorligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik masalalari keng yoritilgan. Tadqiqot davomida xodimlarning mehnatini adolatli baholash, ularni moddiy rag‘batlantirish va samarali motivatsiya tizimini shakllantirish korxona faoliyatiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilindi. Shuningdek, sanoat korxonalarida amalda qo‘llanilayotgan ish haqi shakllari, rag‘batlantirish usullari va ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri o‘rganildi. Maqolada ish haqi miqdori bilan mehnat natijalari o‘rtasidagi bog‘liqlikni kuchaytirish, xodimlarning moddiy manfaatdorligini oshirish hamda zamonaviy KPI asosidagi rag‘batlantirish tizimlarini joriy etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari sanoat korxonalarida mehnat unumdorligini oshirish va iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: Ish haqi, mehnat unumdorligi, sanoat korxonasi, rag‘batlantirish, motivatsiya, KPI, ish haqi fondi, mehnat samaradorligi.