INGLIZ TILIDA OG‘ZAKI VA YOZMA NUTQNI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitishda speaking va writing ko‘nikmalarini shakllantirish hamda rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda speaking ko‘nikmasini rivojlantirishda psixologik tayyorgarlik, muntazam mashq, immersion yondashuvi, shadowing usuli, fonetik mashqlar va kommunikativ faoliyatning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, writing ko‘nikmasini rivojlantirishda rejalashtirish, matn strukturasi, diskursiv yondashuv, feedback va zamonaviy texnologiyalarning o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada til ko‘nikmalarining integrativ rivojlanishi o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini oshirishga xizmat qilishi ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari ingliz tilini o‘qitish metodikasini takomillashtirishda muhim ilmiy-amaliy аҳamiyatga ega.
Keywords: speaking ko‘nikmasi, writing ko‘nikmasi, kommunikativ kompetensiya, immersion yondashuvi, shadowing usuli, fonetik mashqlar, diskursiv yondashuv, integrativ ta’lim, feedback, ingliz tilini o‘qitish metodikasi.