OʻQUV - BILISH JARAYONINI MODELLASHTIRISHNING ILMIY - METODIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada oʻquv-bilish jarayonini modellashtirishning ilmiy-metodik asoslari tahlil qilinadi. Oʻquv jarayonini samarali tashkil etish va uning individual xususiyatlarini hisobga olish uchun turli nazariy yondashuvlar va modellashtirish usullari koʻrib chiqildi. Shuningdek, oʻquvchilarning bilish jarayonidagi faoliyatini yanada chuqurroq tushunish hamda uni optimallashtirishga qaratilgan yondashuvlar taklif etildi. Taqdim etilgan metodik asoslar oʻquv jarayonini yaxshilash va ta'lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.
Keywords: oʻquv jarayoni, bilish jarayoni, modellashtirish, ilmiy-metodik asoslar, ta'lim sifatini oshirish, yondashuvlar