NO‘XAT EKININING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARI VA XALQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada no‘xat o‘simligining morfologik xususiyatlari, biologik tuzilishi hamda xalq xo‘jaligidagi ahamiyati haqida ma’lumot berilgan. No‘xatning ildiz, poya, barg, gul va dukkak tuzilishi tahlil qilinib, uning oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligidagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, no‘xat yuqori oziqaviy qiymatga ega bo‘lgan muhim dukkakli ekinlardan biri hisoblanadi.
Keywords: no‘xat, morfologiya, ildiz, poya, dukkak, dukkakli ekin, yem-xashak ekini, oziqaviy qiymat, o‘simlikshunoslik, hosildorlik