TURIZM KORXONALARIDA XODIMLAR MOTIVATSIYASI VA KORPORATIV MADANIYATNING O‘ZARO XIZMAT SIFATIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy ishda turizm korxonalarida xodimlar motivatsiyasi va korporativ madaniyatning xizmat sifatiga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqotda motivatsiya tizimlari, korporativ qadriyatlar va boshqaruv uslublarining samaradorligi tahlil qilindi. Xalqaro va mahalliy tajriba asosida xulosalar chiqarilib, xizmat sifatini oshirishga doir ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi, tizimli yondashuv qo‘llanildi.
Keywords: Turizm korxonalari, xodimlar motivatsiyasi, korporativ madaniyat, xizmat sifati, inson kapitali, rag‘batlantirish tizimi, ichki muhit, xizmat standartlari, mijoz qoniqishi, boshqaruv tizimi, tashkiliy qadriyatlar, kommunikatsiya, mehnat samaradorligi, raqobatbardoshlik.