KUCHAYTIRGICH SXEMALARINING TURLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kuchaytirgich sxemalarining asosiy turlari, ularning ishlash tamoyillari, texnik parametrlari va qoʻllanish sohalari koʻrib chiqilgan. Bipolyar va maydon tranzistorlaridagi kuchaytirgich sxemalari, umumiy emitter, umumiy baza, umumiy kollektor ulanish usullari batafsil tahlil qilingan. Operatsion kuchaytirgichlar, sinf boʻyicha tasnif (A, B, AB, C, D sinflari), differensial va koʻp bosqichli kuchaytirgichlarning oʻziga xos xususiyatlari koʻrsatilgan. Kuchaytirgich sxemalarining asosiy elektr parametrlari: kuchaytirish koeffitsienti, chastota xarakteristikasi, kiritish va chiqish qarshiligi, shovqin koeffitsienti tahlil etilgan.
Keywords: kuchaytirgich, bipolyar tranzistor, operatsion kuchaytirgich, umumiy emitter, kuchaytirish koeffitsienti, A sinf, B sinf, differensial kuchaytirgich, chastota xarakteristikasi, shovqin.