RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA INGLIZ TILI KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalarning ingliz tili kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni, imkoniyatlari va samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, sun’iy intellekt vositalari, mobil ilovalar, onlayn platformalar hamda interaktiv resurslardan foydalanish o‘quvchilarning til o‘rganishga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish, tinglab tushunish, o‘qish, yozish va og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda. Shuningdek, maqolada raqamli ta’lim muhiti orqali mustaqil ta’limni tashkil etish, individual yondashuvni kuchaytirish hamda ingliz tili kompetensiyasini xalqaro talablar darajasida shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari ingliz tilini o‘qitishda innovatsion yondashuvlar va raqamli vositalarning integratsiyasi ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.
Keywords: raqamli texnologiyalar, ingliz tili kompetensiyasi, sun’iy intellekt, onlayn ta’lim, interaktiv metodlar, mobil ilovalar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, til o‘rganish, innovatsion ta’lim, kommunikativ kompetensiya.