THE CONCEPT OF IDENTITY CRISIS IN POST-SOVIET LITERATURE (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada postsovet adabiyotida identifikatsiya inqirozi tushunchasi va uning badiiy talqini tahlil qilinadi. Mustaqillikdan keyingi davr adabiyotida shaxsning o‘zligini anglash, milliy va madaniy identitet, ruhiy ziddiyatlar hamda ijtimoiy o‘zgarishlarning inson tafakkuriga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada zamonaviy badiiy matnlarda identitet muammosining psixologik va falsafiy jihatlari yoritilgan.
Keywords: identitet, identifikatsiya inqirozi, postsovet adabiyoti, zamonaviy nasr, psixologizm, madaniy xotira, shaxs.