BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY VA MANTIQIY FIKRLASHINI STEAM HAMDA SUN’IY INTELLEKT ORQALI RIVOJLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy va mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda STEAM yondashuvi hamda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammolarni hal qilish ko‘nikmalari va innovatsion yondashuvlarini shakllantirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda STEAM ta’limining fanlararo integratsiyasi hamda sun’iy intellekt vositalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan.
Keywords: STEAM ta’limi, sun’iy intellekt, boshlang‘ich ta’lim, ijodiy fikrlash, mantiqiy fikrlash, innovatsion texnologiyalar, raqamli pedagogika.