OG‘IZ BO‘SHLIG‘I GIGIYENASINING UMUMIY SALOMATLIKKA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasining inson umumiy salomatligiga ta’siri, uning turli kasalliklar bilan bog‘liqligi hamda profilaktik ahamiyati yoritilgan. Og‘iz gigiyenasiga rioya qilmaslik kariyes, gingivit va parodontit kabi stomatologik kasalliklardan tashqari yurak-qon tomir, nafas olish va ovqat hazm qilish tizimi kasalliklari rivojlanishiga ham ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada muntazam gigiyena, to‘g‘ri ovqatlanish va profilaktik stomatologik ko‘riklarning ahamiyati yoritiladi.
Keywords: : Og‘iz gigiyenasi, umumiy salomatlik, kariyes, parodontit, bakteriyalar, profilaktika, stomatologiya, immun tizimi, sog‘lom turmush tarzi.