VARIATIV YONDASHUVNING AHAMIYATI VA NAZARIY ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada variativ yondashuvning pedagogik jarayondagi o‘rni, ilmiynazariy asoslari hamda zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati keng yoritilgan. Variativ yondashuvning ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning individual imkoniyatlarini rivojlantirish va shaxsga yo‘naltirilgan ta’limni tashkil etishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada variativ ta’limning asosiy tamoyillari, uni amaliyotga joriy etishdagi muammolar va ularning samarali yechimlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Variativ yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, ijodiy faoliyati va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan.
Keywords: :Variativ yondashuv, ta’lim tizimi, pedagogika, individuallashtirish, differensial ta’lim, kompetensiyaviy yondashuv, innovatsion texnologiyalar, metodika, pedagogik jarayon, ta’lim sifati.