ZAMONAVIY YOSHLAR VA MA'NAVIY BO'SHLIQ MUAMMOSI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy yoshlar o'rtasida kuzatilayotgan ma'naviy bo'shliq muammosi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv jarayoni, raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi va iste'mol madaniyatining keng tarqalishi fonida yoshlarning milliy qadriyatlar, an'analar va ma'naviy asoslardan tobora uzoqlashib borayotgani bugungi kunning eng dolzarb muammolaridan biriga aylandi. Maqolada ma'naviy bo'shliq tushunchasining mohiyati ochib berilgan, uning kelib chiqish sabablari va jamiyatga ta'siri ko'rsatilgan. Shuningdek, oila, ta'lim muassasalari va davlat tomonidan amalga oshirilishi lozim bo'lgan chora-tadbirlar ilmiy asosda tavsiya etilgan. Tadqiqot natijalari yoshlar ma'naviyatini mustahkamlash, ularni milliy o'zlik va qadriyatlar ruhida tarbiyalash borasidagi amaliy ishlar uchun manba bo'lib xizmat qilishi mumkin.
Keywords: ma'naviy bo'shliq, zamonaviy yoshlar, milliy qadriyatlar, globallashuv, ma'naviy tarbiya, axloqiy me'yorlar, milliy o'zlik.