YENGIL SANOAT TA’MINOTI LOYIHALARINI REJALASHTIRISH VA BOSHQARISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada yengil sanoat ta’minoti loyihalarini rejalashtirish va boshqarishning zamonaviy usullari hamda ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Ta’minot jarayonlarini samarali tashkil etish, resurslardan oqilona foydalanish va logistika tizimini optimallashtirish orqali korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, loyiha boshqaruvida raqamli texnologiyalar va innovatsion yondashuvlardan foydalanishning ahamiyati ko‘rsatib berilgan.Yengil sanoat korxonalarida ta’minot zanjirini samarali boshqarish, xarajatlarni kamaytirish va mahsulot sifatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarish jarayonlarini takomillashtirish, vaqt va mablag‘ sarfini qisqartirish hamda barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: : yengil sanoat, ta’minot loyihalari, loyiha boshqaruvi, logistika, ta’minot zanjiri, rejalashtirish, optimallashtirish, raqamli texnologiyalar, samaradorlik, innovatsiya.