HUDUDLARDA KAMBAGʻALLIKNI QISQARTIRISHGA QARATILGAN MIKROINVESTITSION LOYIHALAR MEXANIZMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada hududlarda kambagʻallikni qisqartirishga qaratilgan mikroinvestitsion loyihalar mexanizmi ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda mahallabay ishlash tizimi, hokim yordamchilari instituti, oilaviy tadbirkorlik loyihalari, imtiyozli kredit va subsidiyalar, aholiga yer ajratish, kasbhunarga o‘qitish hamda kichik ishlab chiqarish loyihalarining kambagʻallikni qisqartirishdagi o‘rni o‘rganildi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, mikroinvestitsion loyihalar kambagʻallikni qisqartirishda faqat moliyaviy yordam vositasi emas, balk
Keywords: : kambagʻallik, mikroinvestitsiya, mahallabay ishlash, hokim yordamchisi, bandlik, oilaviy tadbirkorlik, hududiy rivojlanish.