TIBBIYOT XODIMINING KASBIY FAOLIYATIDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot xodimlari faoliyatida sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan. Hozirgi global tibbiyot tizimida raqamli transformatsiya jarayonlari tezlashib borayotgan bir davrda sun’iy intellekt (SI) sog‘liqni saqlash tizimini tubdan o‘zgartiruvchi asosiy innovatsion yo‘nalishlardan biri sifatida shakllanmoqda. Maqolada SI texnologiyalarining kasalliklarni erta aniqlash, klinik diagnostika jarayonlarini tezlashtirish, davolash strategiyalarini optimallashtirish hamda tibbiyot xodimlari ish yukini kamaytirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan.
Keywords: Shuningdek, sun’iy intellektning rentgenologiya, laborator diagnostika, kardiologiya va onkologiya sohalarida qo‘llanilishi alohida ko‘rib chiqilgan. Elektron tibbiy hujjatlar bilan ishlash, bemor ma’lumotlarini avtomatik tahlil qilish va klinik qarorlarni qo‘llab-quvvatlash tizimlari tibbiyot amaliyotida samaradorlikni oshirishi asoslab berilgan. Maqolada telemeditsina va masofaviy monitoring tizimlarida SI ning ahamiyati ham yoritilib, chekka hududlarda tibbiy xizmat sifatini yaxshilashdagi roli ko‘rsatib berilgan.