RAQAMLI TRANSFORMATSIYA DAVRIDA GLOBAL HR MENEJMENT: MASOFAVIY ISHCHI KUCHINI BOSHQARISHDA SUN’IY INTELLEKT VA INNOVATSION STRATEGIYALAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiya sharoitida global HRmenejmentning evolyutsiyasi, masofaviy ishchi kuchini boshqarishda sun’iy intellekt (SI) va innovatsion strategiyalarning roli keng koʻlamda tahlil etiladi. Tadqiqot uchun xalqaro ilmiy manbalar, hisobot ma’lumotlari va jahon amaliyotidan olingan empirik holatlar oʻrganildi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, SI-asosidagi HR-platformalar xodimlarni yollashdan tortib ushlab qolish va rivojlantirishgacha boʻlgan butun hayot tsiklida samaradorlikni sezilarli oshirishi mumkin. Shu bilan birga, raqamli izolatsiya, algoritmik xolislik va etik nazorat kabi muammolar ham muhokama etiladi. Maqola yechimlar sifatida adaptiv boshqaruv tizimlari, gibrid ish modellarining optimal tuzilmalari va raqamli kompetentsiyani rivojlantirish dasturlari tavsiyalarini ilgari suradi.
Keywords: raqamli transformatsiya, HR-menejment, sun’iy intellekt, masofaviy ish, gibrid ish modeli, innovatsion strategiyalar, ishchi kuchini boshqarish, iqtidorni boshqarish.