GLOBALLASHUV VA MADANIYATLARARO MULOQOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ish globallashuv jarayonining madaniyatlararo muloqotga ta’sirini tahlil qiladi. Globallashuv natijasida dunyo mamlakatlari o‘rtasidagi iqtisodiy, madaniy va axborot aloqalari kuchayib, turli millat vakillari o‘rtasidagi muloqot kengaymoqda. Tadqiqotda tilning o‘rni, xususan ingliz tilining global til sifatidagi ahamiyati, rus tilining mintaqaviy aloqa vositasi sifatidagi roli hamda ona tilining milliy madaniyatni saqlashdagi ahamiyati yoritilgan. Natijalar globallashuv bir tomondan integratsiyani kuchaytirsa, ikkinchi tomondan madaniy va til xilma-xilligiga ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.
Keywords: globallashuv, madaniyatlararo muloqot, til, kommunikatsiya, madaniy identitet, axborot.