MAGNOLİYA O‘SİMLİGİNİ YETİSHTİRİSH USULLARİNİNG AFZALLİKLARİ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Magnoliya grandijlora L xo‘jalikdagi axamiyati va yopiq dala sharoitida stratifikatsiya usullari urug‘ unuvchanligini aniqlash jarayonidagi natijalar keltirildi. yopiq dala sharoitida Magnoliya grandijlora L urug‘ining unuvchanligi tuproq yuzasidan 50 sm chuqurlikda saqlash usulida stratifikatsiya qilingan tajribamiz 94,1% urug‘ unuvchanlikni , tashkil etdi.
Keywords: : Magnoliya yopiq dala sharoitida, urug‘ unuvchanlik, ko‘chat. (Magnolia grandijlora L.) ayniksa diqqatga sazovordir. Uning buyi 25-30 metrga yetadi.