INGLIZ TILINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY METODLAR SAMARADORLIGI: CLT, GAMIFIKATSIYA VA ONLAYN TA’LIM (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitishda zamonaviy metodlarning samaradorligi va ularning ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Bugungi kunda ta’lim tizimida interfaol metodlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar hamda axborot texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Maqolada, ayniqsa, Communicative Language Teaching (CLT) — kommunikativ til o‘qitish metodikasi, gamifikatsiya (o‘yinlashtirish) elementlarini dars jarayoniga tatbiq etish usullari va onlayn ta’limning o‘ziga xos xususiyatlari batafsil ko‘rib chiqiladi.
Keywords: zamonaviy metodlar, CLT, gamifikatsiya, interfaol metodlar, onlayn ta’lim, axborot texnologiyalari, til o‘rganish, kommunikativ kompetensiya.