SHARQ UYGʻONISH DAVRIDA PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTI (AL-XORAZMIY AL-FAROVIY ABU RAYXON BERUNIY,ABU ALI IBN SINONING TAʼLIM-TARBIYAGA OID QARASHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Sharq uygʻonish davrida pedagogik fikrning taraqqiyoti AlXorazmiy, al-Faroviy, Abu Rayxon Beruniy va Abu Ali ibn Sinon kabi buyuk mutafakkirlarning taʼlim-tarbiyaga oid qarashlari orqali o‘rganiladi. Ushbu maqolada ularning fikrlari va taʼlim tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi.
Keywords: pedagogika, taʼlim, tarbiya, ijtimoiy fikr.