TALABALAR ORASIDA MEDIA SAVODXONLIK DARAJASINI O‘RGANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola talabalar o‘rtasida media savodxonlik darajasini o‘rganishga qaratilgan nazariy-amaliy tadqiqotni taqdim etadi. Maqolada media savodxonlikni baholash metodologiyasi, so‘rovnomalar tuzish tamoyillari va turli mamlakatlarda o‘tkazilgan xalqaro tadqiqotlarning natijalari tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalarning axborotni tekshirish, manbalarni tahlil qilish va manipulyatsiyaga qarshi turish ko‘nikmalaridagi kamchiliklar aniq raqamlar va statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan.
Keywords: media savodxonlik, tadqiqot metodologiyasi, talabalar, so‘rovnoma, baholash vositalari, tanqidiy fikrlash, axborotni tekshirish, dezinformatsiya