PEDAGOGIK AKMEOLOGIYA SOHASIDA ILMIY IZLANISHLAR OLIB BORAYOTGAN OLIMLARNI, ULARNING ASOSIY TADQIQOT YOʻNALISHLARINI VA ERISHGAN YUTUQLARI VA PEDAGOGIK AKMEOLOGIYANING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ISTIQBOLLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola pedagogik akmeologiya sohasidagi ilmiy izlanishlarni chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda soha olimlarining asosiy tadqiqot yoʻnalishlari, erishgan yutuqlari va ularning taʼlim tizimiga taʼsiri koʻrib chiqiladi. Maqolada pedagogik akmeologiyaning rivojlanish tendensiyalari, zamonaviy chaqiriqlar va kelajakdagi istiqbollari atroflicha yoritiladi. Shuningdek, yosh pedagoglarning akmeologik rivojlanishi mavzusida ilmiy tadqiqot loyihasi taklifi ishlab chiqiladi. Bu ish soha rivojiga hissa qoʻshishni maqsad qilgan.
Keywords: Pedagogik Akmeologiya, Akmeologik Rivojlanish, Ilmiy Tadqiqotlar, Rivojlanish Tendensiyalari, Yosh Pedagoglar, Raqamli Kompetentlik, Kasbiy O'sish, Loyiha Taklifi