(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Aleksandr Sergeyevich Pushkinning «Kapitan qizi» qissasida tarixiy haqiqat va badiiy to‘qima o‘rtasidagi munosabat tahlil qilinadi, shuningdek, asarning asosiy g‘oyaviy-axloqiy konsepsiyasi ko‘rib chiqiladi. Pugachyov qo‘zg‘oloni fonida insonparvarlik, burch, sadoqat va or-nomus tushunchalarining badiiy talqini tadqiq etiladi, an’anaviy va zamonaviy adabiyotshunoslik yondashuvlari qiyoslanadi hamda qissaning oliy ta’lim tizimidagi tarbiyaviy ahamiyati asoslab beriladi.