(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o’qituvchining pedagogik faoliyati to’rt asosiy yo’nalishi — darsni rejalashtirish, differensiallashgan ta’lim, baholash va kasbiy rivojlanish — bo’yicha sun’iy intellekt (SI) platformalaridan foydalanishning amaliy mexanizmlari o’rganilgan. Tadqiqot 14 ta maktabda 210 nafar o’qituvchi ishtirokida o’tkazilgan eksperiment va so’rovnoma natijalariga asoslanadi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, SI platformalarini maqsadli qo’llagan o’qituvchilar dars sifati, individual yondashuv va kasbiy o’sish ko’rsatkichlarida nazorat guruhiga nisbatan sezilarli ustunlikka ega bo’ldi. Maqolada har bir yo’nalish uchun amaliy tavsiyalar va joriy etish modeli taklif etilgan.