(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Burhoniddin Margʻinoniy qalamiga mansub “Al-Hidoya” asarida voyaga yetmaganlarning huquqiy maqomi, ularning mulkiy munosabatlarda ishtiroki, vasiylik va homiylik masalalari hamda shariatdagi himoya mexanizmlari qiyosiy-huquqiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan fiqhiy qoidalarning O‘zbekiston Respublikasi zamonaviy qonunchiligi hamda BMTning “Bola huquqlari to‘g‘risida”gi Konvensiyasi kabi xalqaro huquq normalari bilan konseptual uyg‘unligi asoslab berilgan.