(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Qarshi vohasiga introduksiya qilingan kserofit manzarali o‘simliklarning bioekologik xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘simliklarning qurg‘oqchil iqlim sharoitiga moslashuvi, o‘sish va rivojlanish dinamikasi, vegetatsiya davri hamda dekorativlik ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Shuningdek, kserofit o‘simliklarning yuqori harorat va suv tanqisligiga chidamlilik darajasi baholanib, ularning ko‘kalamzorlashtirishdagi ahamiyati aniqlashtirildi. Tadqiqot natijalari Qarshi vohasi sharoitida ayrim introduksiya qilingan kserofit manzarali o‘simliklar yuqori ekologik moslashuvchanlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. ko‘kalamzorlashtirish Olingan tizimini natijalar rivojlantirish hududning ekologik barqaror hamda manzarali o‘simliklar assortimentini boyitishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.