(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada xrizantema navlarining Qarshi vohasi agroiqlim sharoitidagi bioekologik xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘simliklarning o‘sishi, rivojlanishi, gullash davri, ekologik moslashuvchanligi hamda mahalliy tuproq-iqlim sharoitiga chidamliligi o‘rganildi. Shuningdek, xrizantema navlarining dekorativlik darajasi, vegetativ ko‘payish imkoniyatlari va parvarish texnologiyalarining samaradorligi baholandi. Tadqiqot natijalari Qarshi vohasi sharoitida ayrim xrizantema navlari yuqori bioekologik moslashuvchanlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Olingan ma’lumotlar hududni ko‘kalamzorlashtirish, manzarali o‘simliklar assortimentini boyitish hamda gulchilik sohasini rivojlantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.