(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ekologik boshqaruvning zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, uning asosiy muammolari hamda ularni bartaraf etish yo‘llari keng yoritilgan. Muallif ekologik boshqaruv tushunchasining mazmun-mohiyatini ochib berib, inson va tabiat o‘rtasidagi munosabatlarning bugungi kundagi holatini tahlil qilgan. SHuningdek, ekologik boshqaruvning lokal, regional va global darajalardagi o‘rni ham yoritilib, ekologik xavfsizlikni ta’minlashda samarali boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish zarurligi xulosa sifatida bayon etilgan.