(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bank mijozlari uchun masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirishning iqtisodiy zarurati, uning zamonaviy bank tizimidagi o‘rni hamda milliy bank tizimi faoliyatini takomillashtirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada internet-banking, mobil banking, elektron to‘lov tizimlari va boshqa raqamli xizmatlarning mijozlarga qulaylik yaratishi, vaqt va xarajatlarni kamaytirishi hamda bank xizmatlari samaradorligini oshirishdagi roli yoritilgan. Maqolada masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirish orqali banklar o‘rtasidagi raqobatbardoshlikni oshirish, mijozlar bazasini kengaytirish va moliyaviy xizmatlar sifati yaxshilanishi masalalari ko‘rib chiqilgan.