(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiya jarayonida inson kapitalining iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, avtomatlashtirish tizimlari hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi mehnat bozori, ta’lim tizimi va boshqaruv jarayonlariga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu sababli inson kapitalining sifati, xodimlarning bilim va ko‘nikmalari hamda raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish muhim omillardan biriga aylanmoqda. Maqolada inson kapitalini shakllantirishning zamonaviy yo‘nalishlari, raqamli iqtisodiyot sharoitida malakali kadrlarni tayyorlash masalalari hamda xorijiy tajribalar o‘rganilgan.