(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika ta’limida kompetensiyaviy yondashuvning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil etilgan. Kompetensiyaviy yondashuv orqali o‘quvchilarda matematika faniga bo‘lgan qiziqishni oshirish, ularni mustaqil fikrlashga, hayotiy vaziyatlarni matematik nuqtai nazardan baholashga va ijodiy yechim topishga o‘rgatish imkoniyati yoritilgan. Maqolada kompetensiyalarning turlari, o‘qituvchining roli, darsni tashkil etish usullari va real misollar asosida bu yondashuvning samaradorligi ko‘rsatilgan. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuv orqali matematika fanini zamonaviy talablarga muvofiq o‘qitish yo‘llari keng muhokama qilingan.