(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ergonimlar, ya’ni tijorat va biznes sohasida qo‘llanilgan o‘ziga xos nomlarning lingvistik tabiati tadqiq etiladi. Ergonimlar atoqli otlar, metaforalar va madaniy ramzlar asosida shakllanadi, shu sababli ularning tillar o‘rtasidagi tarjimasi muhim masalalardan biri hisoblanadi. Maqolada o‘zbek va ingliz tillarida mavjud ergonimlarning struktur xususiyatlari, semantik va pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi.