(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada rivojlanayotgan mamlakatlar eksportining nazariy asoslari, eksport faoliyatining iqtisodiy o‘sish va milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, xalqaro savdo nazariyalari, jumladan, mutlaq va nisbiy ustunlik nazariyalari, omillar bilan ta’minlanganlik konsepsiyasi hamda zamonaviy eksportni rivojlantirish yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Rivojlanayotgan mamlakatlarning eksport salohiyatini oshirishga ta’sir etuvchi omillar va ularning jahon bozoridagi integratsiyalashuv jarayonlari ilmiy jihatdan yoritilgan.