(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalari rahbarlarining kasbiy mas’uliyatini rivojlantirishga qaratilgan konseptual model ishlab chiqilgan. Model nazariy tahlil, ekspert so‘rovi va muallif tomonidan o‘tkazilgan empirik kuzatuvlar asosida shakllantirilgan. Modelning har bir bosqichi kasbiy mas’uliyatning shakllanish mexanizmlarini, rivojlanish bosqichlarini va baholash mezonlarini o‘z ichiga oladi. Maqolada modelning struktur-funksional tavsifi, uni amalga oshirish mexanizmlari va sinov natijalari keltirilgan.