(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu adabiyotlar sharhi to’liq tishsiz bemorlarda olinadigan protezlarning kundalik hayotga, ijtimoiy muloqotga va umumiy psixologik ahvolga qanday ta’sir ko’rsatishini to’rt yo’nalishda o’rganadi. Birinchi bo’limda protezlashning hayot sifatiga umumiy ta’siri, ikkinchisida implant-tutqichli protezlar bilan an’anaviy protezlarning solishtiruv tahlili, uchinchisida keksa yoshdagi bemorlardagi o’ziga xos klinik va ijtimoiy muammolar, to’rtinchisida esa adaptatsiya jarayoni hamda mamnuniyat omillari yoritilgan. Sharhning umumiy xulosasi shundan iboratki, protezlash sifati va shifokorning bemorlarga individual yondashuvi davolash natijalarini belgilovchi eng asosiy omillar hisoblanadi.