(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy dunyoda yoshlarning to‘g‘ri kasb tanlashi, o‘z qiziqish va qobiliyatlarini mehnat bozori talablari bilan uyg‘unlashtirishi masalalari yoritilgan. Kasb tanlashning ilmiy asoslangan "Xohlayman, Qila olaman, Kerak" formulasi, XXI asrda talab etiladigan universal ko‘nikmalar (Soft Skills) hamda ushbu jarayonda yo‘l qo‘yiladigan asosiy xatolar tahlil qilingan. Kalit so‘zlar :Kasb tanlash, mehnat bozori, qobiliyat, qiziqish, Soft Skills, raqamli savodxonlik, kasbiy moyillik, kelajak kasblari, o‘z-o‘zini anglash.