(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada rus tarixchisi Pyotr Petrovich Ivanovning qoraqalpoq xalqi tarixini o‘rganishdagi ilmiy faoliyati va uning tarixshunoslikka qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida olimning qoraqalpoqlar tarixiga oid asarlari, ayniqsa «Материалы по истории каракалпаков» hamda «Архив хивинских ханов XIX века» nomli tadqiqotlarining ilmiy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, Ivanov tomonidan foydalanilgan arxiv hujjatlari, rasmiy yozishmalar, diplomatik manbalar hamda ularning qoraqalpoq xalqining XVIII–XIX asrlardagi siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy tarixini tiklashdagi o‘rni tahlil etiladi. Muallifning ilmiy qarashlari zamonaviy tarixshunoslik nuqtai nazaridan baholanib, uning tadqiqotlari qoraqalpoq tarixini o‘rganishda muhim manbashunoslik asoslaridan biri ekanligi asoslab beriladi.