(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada akademik Yahyo G‘ulomovning Xorazm vohasi tarixini ilmiy jihatdan o‘rganishdagi xizmatlari tahlil qilinadi. Olimning arxeologik tadqiqotlari, qadimgi sug‘orish tizimlarini o‘rganish borasidagi ilmiy qarashlari hamda Xorazm sivilizatsiyasining shakllanishi haqidagi xulosalari yoritiladi. Shuningdek, uning ilmiy merosining bugungi tarixshunoslik va arxeologiya fanidagi o‘rni baholanadi. Tadqiqot davomida Yahyo G‘ulomovning faoliyati nafaqat tarixiy haqiqatni tiklashga, balki O‘zbekistonning qadimiy madaniy merosini ilmiy asosda dunyoga tanitishga xizmat qilganligi ochib beriladi.