(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada akademik Abdulahad Muhammadjonovning Oʻzbekiston tarixshunosligi va arxeologiya fanining rivojlanishidagi oʻrni yoritiladi. Olimning qadimgi va oʻrta asrlar tarixi, sugʻorma dehqonchilik tizimlari, tarixiy geografiya hamda moddiy madaniyat yodgorliklarini oʻrganish borasidagi ilmiy izlanishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, uning ilmiy merosi, tarix faniga olib kirgan metodologik yangiliklari hamda yosh tadqiqotchilarni tayyorlashdagi xizmatlari yoritilib, bugungi tarixshunoslik rivojidagi ahamiyati baholanadi.