(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bugungi kunda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi ta’lim tizimida ham muhim o’zgarishlarni yuzaga keltirmoqda. Xususan, sun’iy intellekt texnologiyalari ta’lim jarayonini samarali tashkil etish, o’quvchilarning individual ehtiyojlarini hisobga olish va ta’lim sifatini oshirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Sun’iy intellekt yordamida o’quv jarayonlarini avtomatlashtirish, bilimlarni baholash va shaxsiylashtirilgan ta’limni yo’lga qo’yish imkoniyati yaratilmoqda. Shu bilan birga, ushbu texnologiyalarni qo’llashda ma’lumotlar xavfsizligi va axloqiy masalalar kabi ayrim muammolar ham mavjud. Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitida sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati, afzalliklari hamda qo’llanilish istiqbollari yoritib beriladi.