(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tadqiqot vaqt menejmenti amaliyoti bilan xodimlarning mehnat unumdorligi oʻrtasidagi bogʻliqlikni empirik oʻrganishni maqsad qilgan. Tadqiqot aralash usulga asoslangan boʻlib, 60 nafar respondent ishtirokidagi soʻrovnoma va toʻrt hafta davomida oʻtkazilgan tajriba (intervensiya) natijalarini oʻz ichiga oladi; maʼlumotlar korrelyatsion va qiyosiy tahlil orqali baholandi. Vaqtni boshqarish amaliyoti bahosi bilan unumdorlik indeksi oʻrtasida kuchli musbat korrelyatsiya (r = 0,81) aniqlandi; vaqt menejmenti usullari joriy etilgandan soʻng bajarilgan vazifalar ulushi 58% dan 79% gacha, belgilangan muddatga rioya qilish esa 61% dan 84% gacha oshdi. Ustuvorliklarni belgilash va vaqt bloklash eng samarali usullar boʻlib chiqdi. Tizimli vaqt menejmenti mehnat unumdorligini sezilarli oshiruvchi omil hisoblanadi va tashkilotlar uchun kam xarajatli, yuqori samarali strategiya sifatida tavsiya etiladi.