(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Joys Kerri qalamiga mansub “Birinchi qo‘l” romanidagi rassom badiiy obrazining ifodalanishi yoritilgan. Shu bilan birga, ijodkorning ijod yo‘liga oid qimmarli fikrlar bayon etilib, o‘sha davrga oid qimmatli ma’lumotlar keltirilgan. Adib ijodi jarayonida bir nechta sermazmun hikoyalar tasvirlangan asarlar, jumladan, bolalik olamiga bag‘ishlangan hamda o‘smirning kattalar olami bilan to‘qnashuvi haqidagi keyingi xronika-romanlarida syujetning aniq qurilishi, xarakterlarning keskin chizilishi, muhit tavsifidagi etnografik aniqlik va ijtimoiy yo‘nalish o‘sha davr uchun “juda an’anaviy” tuyg‘ularni o‘zida mujassam etgani bois alohida e’tirofga loyiq hisoblangan.