(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada murakkab matematik va muhandislik masalalarini yechishda qo‘llaniladigan hisoblash usullarini Python dasturlash tili muhitida samarali dasturiy realizatsiya qilish strategiyalari tadqiq etilgan. Chiziqli algebrik tenglamalar tizimi, integrallash va differensial tenglamalarni sonli yechish algoritmlarining kompyuter xotirasi hamda vaqt resurslaridan foydalanish ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. NumPy, SciPy va Numba kabi yuqori unumdorlikka ega dasturiy modullar yordamida hisoblash jarayonlarini optimallashtirish, matritsali amallarni vektorlashtirish va algoritmlarning amaliy samaradorligini baholash prinsiplari ilmiy asosda yoritilgan.