(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy temir yo‘l transporti infratuzilmasining asosi bo‘lgan uzun o‘lchamli rels pletlarini (choksiz yo‘llarni) tayyorlash, ularni kompleks sinovdan o‘tkazish va tashkiliy-logistik jarayonlarini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan va rels bo‘laklarini kontaktli-boshma-bosh payvandlash texnologiyasi, choklarning ichki strukturasini buzmasdan nazorat qilish (ultratovushli defektoskopiya) hamda mexanik destruktiv sinov usullari ilmiy asoslanib, shuningdek, harorat o‘zgarishi natijasida uzun relslarda yuzaga keladigan uzunlamasiga kuchlanishlarni aniqlash uchun matematik model ishlab chiqilgan.