(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy shaharsozlik va transport muhandisligining eng istiqbolli yoʻnalishlaridan biri — yer osti urbanizatsiyasi (underground urbanization) konsepsiyasi tadqiq etilgan. Megapolislar duch kelayotgan yer yetishmovchiligi, ekologik inqiroz va transport kollapsi sharoitida shahar infratuzilmasini yer ostiga koʻchirishning texnik, iqtisodiy va ekologik afzalliklari tahlil qilingan. Maqolada yer osti makonlaridan foydalanishning xalqaro tajribalari, energiya tejamkorligi hamda iqlim oʻzgarishlariga chidamlilik omillari muhandislik nuqtai nazaridan asoslab berilgan.