(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada jadid pedagogikasi g‘oyalari asosida ma’naviy-axloqiy tarbiyani rivojlantirishning pedagogik modeli nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Jadid ma’rifatparvarlarining ta’lim-tarbiya haqidagi qarashlari, ularning yoshlar ma’naviyatini yuksaltirishdagi o‘rni hamda zamonaviy ta’lim tizimida qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda ma’naviy-axloqiy tarbiyani rivojlantirishning maqsadli, mazmuniy, texnologik va natijaviy komponentlardan iborat pedagogik modeli ishlab chiqilgan. Shuningdek, modelning tarkibiy qismlari, pedagogik shart-sharoitlari va samaradorlik mezonlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari jadid pedagogik merosidan ta’lim amaliyotida samarali foydalanish yoshlarning ma’naviy-axloqiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi