(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
: Ushbu maqolada energiya tushunchasi, uning asosiy turlari va ular o‘rtasidagi o‘zaro aylanish jarayonlari yoritilgan. Energiya turlariga — mexanik, issiqlik, elektr, kimyoviy, yadro va nurlanish energiyasi kiradi. Har bir energiya turi kundalik hayotda va texnologik jarayonlarda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada energiyaning saqlanish qonuni asosida turli shakllarning bir-biriga aylanishi misollar bilan izohlangan. Shuningdek, energiya aylanishining sanoat, texnika va ekologiyadagi ahamiyati ham ko‘rsatib berilgan. Ushbu maqola fizika fanining asosiy tushunchalaridan biri bo‘lgan energiya haqida bilimni chuqurlashtirishga xizmat qiladi.