(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tili darslarida o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishda matn bilan ishlashning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Matnni tushunish, tahlil qilish va undan o‘z nutqiy faoliyatida foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy metodik yondashuvlar yoritib berilgan. Tadqiqot jarayonida matnli topshiriqlar, diskussiya va interaktiv o‘yinlar orqali og‘zaki va yozma nutqni boyitish usullari taklif etiladi. Kalit so‘zlar: kommunikativ kompetensiya, matn, o‘zbek tili ta’limi, nutq