(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilariga savod oʻrgatish davrida noodatiy oʻyinlar va zamonaviy pedagogik metodlardan foydalanishning nazariy hamda amaliy asoslari keng miqyosda yoritilgan. Kichik maktab yoshidagi bolalarning psixofiziologik xususiyatlaridan kelib chiqqan holda, ta’lim jarayonini oʻyin faoliyati orqali integratsiyalash oʻquvchilarning darsga boʻlgan motivatsiyasini oshirish, harf tanish, boʻgʻin koʻnikmalarini tezroq shakllantirish va nutq oʻstirishdagi oʻrni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida bir qator didaktik oʻyinlar va noodatiy usullarning dars samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan.