(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Tadqiqotda raqamli tarixning kompyuter fanlari, axborot texnologiyalari, statistika, geografiya, tilshunoslik, antropologiya, arxeologiya, sotsiologiya, san’atshunoslik va pedagogika kabi fanlar bilan munosabati atroflicha tahlil qilinadi. Kompyuter fanlari bilan aloqadorlik ma’lumotlar bazalari, raqamli vizualizatsiya, algoritmlar va ma’lumotlar mayingiga asoslangan bo‘lsa, statistika va matematik usullar miqdoriy tahlil, modellashtirish va bashorat qilish imkoniyatlarini kengaytiradi. Geografik ma’lumotlar tizimi (GIS) texnologiyalari esa tarixiy kartografiya va makonda tahlil usullarini rivojlantirish imkonini beradi.